DESIGN FRISÖR & SHOP 

Peruk

Att förlora håret

Cancerceller har egenskapen att de delar sig mycket snabbt och just den här delningsmekanismen försöker cellgiftsbehandlingen att hämma.

Även hårceller delar sig snabbt. Det är det som gör att håret växer. Tyvärr kan cellgifterna även skada hårcellerna och som följd förlorar man håret.

Patienten får normalt tillbaka sitt hår en till två månader efter avslutad cellbehandling.

 

Att finna rätt hårersättning

Fundera först över vad som är den bästa lösningen för dig personligen. Det finns många möjligheter: en moderiktig scarf, att ”behålla” den tidigare frisyren med hjälp av en peruk eller kanske en snygg korthårsfrisyr om det går.

Utbudet av peruker inkluderar nästan alla frisyrer och hårfärger. När du väljer frisyr skall du också tänka på hur mycket tid du vill lägga ner på daglig hårvård. I allmänhet kräver ett långt hår mer vård än ett kort.

Även materialet är av avgörande betydelse. Peruker av äkta hår kräver mer vård än syntethår. Vilken peruk som passar din typ bestämmer du själv. Vi som Belle Madame återförsäljare står till ditt förfogande med all den hjälp du behöver.

För kortvarig hårersättning, som vid cellgiftsbehandling, rekommenderas därför peruker i syntethår, särskilt som syntetiskt hår tack vare modern teknik inte längre går att skilja från äkta hår, rent optiskt.

Förbered dig i god tid på eventuellt håravfall vid cellgiftsbehandlingen. Allra helst bör du beställa en tid hos oss innan behandlingen börjar eller senast efter den första behandlingen, när du fortfarande har ditt egna hår kvar.

Som hårersättningsspecialist finner vi tillsammans med dig den rätta frisyren, klipper till den så att den passar och instruerar dig i hur du skall behandla och vårda din peruk på rätt sätt.

Vid ditt första besök hos oss hittar vi modell och färg som passar dig bäst och vid det andra besöket så provar vi och klipper till det som behövs för att passa till just dig. Alla besök sker i ett särskilt rum.

Välkommen att beställa tid hos oss!

 

Exempel på peruker

 

 

Logotype Design Frisör & Shop

 


Bokning

Bokning sker lättast via bokningsknappen längst upp på sidan. Alla behandlingar är inte bokningsbara på nätet men du är alltid välkommen att ringa oss på 0910-101 51.

Avbokning/ombokning sker alltid via telefon!

 


Kontakta oss

Design Frisör & Shop
Östra Nygatan 97
931 35 Skellefteå

Telefon 0910-101 51

 


Logotype Frisörföretagarna